0 סל קניות

מכולת אסיאתית 

    OOnLinee מוצרי מזון וקולטורה אסיאתיים

מבצע אצה: 25% הנחה על סוגי אצות נורי שבמבצע
מבצע אורז: 25% על סוגי האורז לסושי שבמבצע

ניתן להגיע לחנות ולרכוש משם ישירות

החנות ברח' מוהליבר 16 בפ"ת

ניוזלטר 1 - נובמבר 2012
ניוזלטר 2 - דצמבר 2012
ניוזלטר 3 - אפריל 2013
סל הקניות שלך ריק
יום ההולדת למלך לתאילנד, חג למוקפצים

 כאשר חושבים על תאילנד חושבים על החופים היפיפיים, על השלווה ועל האוכל העז בטעמיו, ובעיקר על הפאד-תאי, המאכל התאילנדי הנפוץ בעולם. הפאד תאי אומץ על ידי התאילנדים בשנות ה-30 של המאה הקודמת, כדרך לצמצום צריכת האורז של העם התאילנדי, וכחלק מקמפיין שמטרתו היתה ליצור זהות תאילנדית גם בתחום הקולינרי.

 

המהלך הצליח מעבר למצופה והפאד-תאי הפך לאחד המאכלים המזוהים ביותר ביותר עם תאילנד, ולאחר מעשרת המאכלים האהובים בעולם כולו. בפאד תאי נעשה שימוש ברכיבים אסיאתיים, שמקנים לו את הטעמים הייחודיים. עד לבואן של חנויות אסיאתיות לארץ, היה קשה מאד לשחזר בתנאים ביתיים את הפאד-תאי כפי שנטעם בתאילנד, אך כעת גם הבשלן הביתי יכול להתקרב מאד לטעמים אותם הוא נוצר בזכרונו מהביקור בתאילנד היפה.

 

הטעמים שעושים פאד-תאי למוצלח

פאד תאי תאילנדי משלב בתוכו מספר רכיבים המאזנים אלו את אלו בטעמיהם. את הטעמים החמוצים, הפאד תאי מקבל ממחית התמרהינדי החומה, את המתוקים ממטבעות סוכר הדקלים, את החריפות מפלפלי הצ'ילי או משמן הצ'ילי, את המליחות מרוטב הנאם-פלא, המבוסס על דגים או מרוטב סויה בהירה, וכן מרוטב צדפות.

 

הג'ינג'ר והשום מוסיפים לחגיגה את העוקצנות הייחודית להם, והבוטנים והכוסברה שהפכו לסימן היכר של מנות תאילנדיות, משלימים את קשת הטעמים המופלאה של מנת הפאד-תאי. כל אלו משתלבים יחד עם אטריות אורז, ירקות טריים, עוף, בשר או טופו וביצים, כדי ליצור חגיגה בצלחת.    

 

הכנת פאד תאי

כמו לכל מאכל מפורסם גם לפאד תאי יש אינספור גרסאות שונות, ולכן לאחר שתתנסו בהכנת פאד-תאי תוכלו ליצור לעצמכם את הגרסה שמתאימה לחיך שלכם. הקסם האמיתי במאכל זה טמון באיזונים בין הטעמים שבו, שהופכים אותו לשונה בכל ביס, ולכן אל תמהרו לוותר על רכיבים רק כי אתם שונאים חמוץ / חריף / מתוק וכו'. ניתן למצוא תחליפים צמחוניים ו/או כשרים לרוטב הדגים ולרוטב הצדפות, כך שגם חובבי פאד תאי צמחוני או שומרי הכשרות יוכלו להכין אותו מבלי להתפשר על עקרונותיהם.

 

כדי שתוכלו לשמר את טכניקת הטיגון ערבוב שמאפיינת הכנת פאד-תאי, חשוב שלא להעמיס על הווק, אלא להכין עד 2 מנות בכל פעם. מכיוון שמדובר במנה מהירה להכנה שנמצאת בתנועה כל הזמן, יש צורך בהכנה מראש של כל הרכיבים, ובהגעתם לטמפרטורת החדר, על מנת שלא יורידו את טמפרטורת הווק ויעבירו אותנו מטכניקה של הקפצה לבישול. 

 

מתכון פאד תאי

1 כף מחית תמרינד

1 כף רוטב נאם-פלא (רוטב דגים)

1 כף סויה בהירה

2 מטבעות סוכר דקלים מגוררות

1 כף רוטב צדפות

2 כפות שמן צ'ילי

2 כפיות שום כתוש

5 ס"מ משורש ג'ינג'ר טרי מגורר

 

100 גר' אטריות אורז מוכנות לפי ההוראות על האריזה

כוס חזה עוף חתוך לקוביות, בשר חתוך לרצועות או טופו חתוך לקוביות ומנוקז מנוזלים

פלפל פרוס לרצועות דקות

גזר פרוס לרצועות דקות

כרוב פרוס לרצועות

3 גבעולים מבצל ירוק חתוכים לרצועות קצרות

2 ביצים טרופות

 

1/2 כוס בוטנים קלויים ושבורים גס

לימון או ליים חתוך לפלחים

עלי כוסברה קצוצים ומופרדים מהגבעולים

 

מכינים את אטריות האורז לפי המתכון ומסננים. חותכים את הירקות והבשר. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב התמרהינדי עם סוכר דקלים, סויה, נאם פלא ורוטב צדפות. טועמים, מתקנים תיבול ואיזונים, ונותנים לו לנוח בהישג יד.

 

מחממים בווק שמן צ'ילי על להבה גדולה, ומערבבים לתוכו את השום והג'ינג'ר. מזיזים אותם לדפנות הקערה ושמים במרכז את העוף / בשר / טופו, מערבבים עד שמגיע לצבע הנכון (זהוב לטופו ולעוף, שחום לבשר). מעבירים לדפנות הקערה או אם אין מקום בווק, לצלחת. מכניסים את הגזר, הפלפל והכרוב ומטגנים תוך כדי ערבוב עד התרככות חלקית שלהם.

 

מזיזים גם אותם ממרכז הווק ומוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב. מוספים את הנודלס, הירקות והבשר חזרה לווק, מערבבים לשילוב כל הרכיבים, ומוסיפים את הרוטב שהכנו. מערבבים על חום גבוה 2 דקות נוספות, מתקנים תיבול ומעבירים לצלחת הגשה. מקשטים מעל עם הבוטנים ועלי הכוסברה, ומפזרים את פלחי הלימון מסביב. 

 

קיצור דרך:
מי שמחפש קיצור דרך משמעותי תוך שמירה על רוב הטעמים, יכול להשתמש ב3 כפות של רוטב פאד-תאי, במקום רכיבי הרוטב שצוינו מעלה.  

 

 

לחצו כאן לרכישת רכיבים להכנת פאד תאי