0 סל קניות

מכולת אסיאתית 

    OOnLinee מוצרי מזון וקולטורה אסיאתיים

מבצע אצה: 25% הנחה על סוגי אצות נורי שבמבצע
מבצע אורז: 25% על סוגי האורז לסושי שבמבצע

ניתן להגיע לחנות ולרכוש משם ישירות

החנות ברח' מוהליבר 16 בפ"ת

מוקפצים/תבשילים
נודלס
סושי
דים סאם
מרקים
סלטים
מתוק
סל הקניות שלך ריק
מרק מיסו

מתכון למרק מיסו - 4 מנות. 3 כפות מיסו, 4 כוסות מים, 50 גרם אצות וואקמה, 300 גר טופו טרי, בצל ירוק קצוץ, 12 גר' דאשי. אופן ההכנה: להרתיח 4 כוסות מים, להוסיף את הדאשי ולהביא לרתיחה נוספת. להוסיף את המיסו תוך כדי בחישה, להנמיך את האש ולהניח לבעבע כעשר דקות כשהסיר סגור. להסיר מהאש, להוסיף את הטופו חתוך לקוביות קרוב לזמן ההגשה. יש להוסיף את אצות הווקאמה ולפזר טבעות בצל ירוק. בתיאבון.  

מרק נודלס חמוץ מתוק

מרק תירס של סוני ועומר

 מרק תירס של עומר וסוני     

חומרים: 
3.5 כוסות מים רותחים 
1 קופסה שמורי תירס 
2 כפות אבקת מרק עוף 
2 כפות סוכר+סוכר חום 
2 כפות קורנפלור 
ביצה טרופה
4 טיפות שמן שומשום
מעט רוטב סויה 

אופן ההכנה: 
מרתיחים 3.5 כוסות מים ומוהלים בהן את אבקת מרק העוף. 
בקערה נפרדת ממיסים את הקורנפלור במים פושרים ומוסיפים לסיר. 
מוסיפים את התירס בלי הנוזלים, את הסויה ואת הסוכר ומבשלים מספר דקות. 
ניתן לרסק חלק מהגרגרים באמצעות מעבד מזון ידני. 
מוסיפים את הביצה הטרופה לאט תוך ערבוב. 

זורים מעל מעט שמן שומשום. 

מתכון לאגדשי טופו

הצד הטעים של הטופו - מתכון לאגדשי טופו


מה זה? 
קוביות טופו מטוגנות, המוגשות כמנה ראשונה בתוך רוטב טעים, המבוסס על ציר דאשי מתובל בסויה ומירין. 

מנוקז היטב 
הנוזלים שמצויים בטופו טרי עלולים להפיק מנה בעלת טעם דל. מה עושים? כדי להיפטר מהם, לוחצים את גוש הטופו בעזרת משקולת בין שני משטחי חיתוך למשך כחצי שעה.

חיתוך אחיד 
המנה מוגשת בקוביות, שגודלן משתנה לפי החשק של הבשלן. בכל מקרה מדובר בקוביות בגודל 1/2 1 - 3 ס"מ. הכי חשוב שיהיו בגודל אחיד, כדי שטיגונן יהיה שווה.

ציפוי בעמילן 
מבטיח שהקוביות יתקבלו פריכות, ישמרו על צורתן וגם יישארו עסיסיות ורכות בפנים. טובלים בעמילן ומנערים היטב את העודפים, לפני שמכניסים לשמן.

איזה עמילן? 
בדרך כלל משתמשים בעמילן תירס (קורנפלור), ויש שמשתמשים בקמח טמפורה, אבל העמילן שנותן את התוצאה הטובה ביותר הוא דווקא עמילן טפיוקה (אותן פנינים לבנות טחונות לאבקה), שהוא הנפוץ והשימושי במטבחי המזרח הרחוק. שווה להתאמץ להשיג או לטחון בבית.

טיגון 
משתמשים בשמן לטיגון עמוק או חצי עמוק בחום בינוני (כ-160 מעלות). מטגנים במחזורים, כדי שהשמן לא יתקרר בבת אחת, הקוביות לא יידבקו זו לזו והכי חשוב, שזמן הטיגון לא יהיה ארוך.

ציר-­רוטב 
מגישים את הקוביות בתוך כמות קטנה של נוזל, שהוא ספק ציר דאשי ספק רוטב (ומכאן הבלבול בהגדרת המנה, המסווגת לעיתים כמרק). את הדאשי מתבלים במירין, סויה ושיטאקי.

הגשה 
יוצקים את הרוטב החם על הקוביות החמות, ומוסיפים בצל ירוק ולפעמים פטריות קצוצות או תוספת פריכה כמו שבבי בוניטו.

הכנה מראש 
לא באה בחשבון, כיוון שכל קסמה של המנה הוא במפגש בין הקוביות החמות והפריכות לרוטב שנספג בתוכן. אפשר להכין מראש את הרוטב ולדאוג שהטופו יהיה סחוט וחתוך לקוביות ומוכן לטיגון. 

אגדאשי טופו מתכון מנצח עפ"י בועז צאירי, "סאקורה"

מקפידים לנקז את הטופו היטב מנוזלים מיותרים, כדי שהרוטב הטעים יוכל להיספג בו, מבעד לציפוי הפריך.


חומרים ל-4 מנות:
300 גרם טופו 
3 כפות עמילן טפיוקה (או עמילן תירס)
שמן לטיגון 
לרוטב:
3/4 כוס דאשי 
2 כפות מירין 
2 כפות רוטב סויה יפני 
2 פטריות שיטאקי מושרות וקצוצות 
להגשה
1 גבעול בצל ירוק קצוץ 

+ מניחים את גוש הטופו בין שני משטחי חיתוך. על העליון שמים משקולת כלשהי משהים חצי שעה לניקוז נוזלים מיותרים. מנגבים ומייבשים היטב.
+ חותכים את הטופו לקוביות בגודל אחיד (8 גדולות או 16 קטנות).
מכינים את הרוטב: מחממים דאשי עם מירין, סויה ושיטאקי עד לרתיחה. שומרים חם עד להגשה.
מטגנים ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מצפים את הטופו בעמילן טפיוקה ומנערים היטב את העודפים. מטגנים את הקוביות ב-3-2 מחזורים (תלוי בגודל הסיר), עד שהן מזהיבות יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
+ מניחים את קוביות הטופו בקעריות הגשה, יוצקים עליהן רוטב ומקשטים בבצל ירוק.
גיוונים
מתבלים את עמילן הטפיוקה בכף זרעי שומשום או כפית שבבי צ'ילי.
מוסיפים לרוטב כפית ג'ינג'ר מגורר.
מוסיפים לרוטב 8 פטריות שמפיניון פרוסות.

קישור לכתבה של על השולחן