מתכון להכנת אורז סושי:
1 ק"ג אורז
1 ליטר מים
אצת קומבו אחת
150 מ"ל חומץ אורז
120 גר סוכר
2 כפיות מלח
שמים את האורז בקערה גדולה, משפשפים את הגרגירים תוך כדי שטיפה מספר פעמים עד שהמים נקיים מעמילן. את האורז, המים והאצת קומבו מניחים בסיר ומביאים לכדי רתיחה. בשלב זה מסירים את אצת הקומבו וממשיכים לבשל את האורז על אש קטנה עם מכסה סגור כעשרים דקות. לאחר הבישול סוגרים את הגז ומניחים לאורז לנוח במכסה סגור כעשר דקות.
במקביל, מחממים (לא להרתיח) את החומץ אורז, המלח והסוכר עד להמסת הסוכר.
את האורז יש להעביר לקערה גדולה, על האורז החם שופכים את רוטב חומץ האורז בהדרגה תוך כדי בחישה בעדינות בכף עץ. מומלץ מאוד לקרר את האורז בעזרת מאוורר תוך כדי ערבוב כל מספר דקות עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר.
|