0 סל קניות

מכולת אסיאתית 

    OOnLinee מוצרי מזון וקולטורה אסיאתיים

מבצע אצה: 25% הנחה על סוגי אצות נורי שבמבצע
מבצע אורז: 25% על סוגי האורז לסושי שבמבצע

ניתן להגיע לחנות ולרכוש משם ישירות

החנות ברח' מוהליבר 16 בפ"ת

מוקפצים/תבשילים
נודלס
סושי
דים סאם
מרקים
סלטים
מתוק
סל הקניות שלך ריק

אטריות אודון
אטריות אודון הן אטריות יפניות מסורתיות, עבות ומלאות טעם המוגשות חמות . הדרך המסורתית להגשתן היא להניח אותם בקערה כשהן מוכנות וחמות בתוך מרק מציר דאשי. מסביב לקערה מונחות קעריות נוספות שבהן למשל רוטב סויה, קערית שבה יש מירין, קערית בצל ירוק, צלחת ירקות בטמפורה וכדומה.
הדרך  לאכול את אותן אטריות היא לטבול אותן ברוטב הסויה (המתובל בשמן שומשום, מירין ובצל ירוק) ומידי פעם להגניב ירק בטמפורה לשכשוך באותו רוטב סויה.
מתכון נהדר של שרי אנסקי במעריב:
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/953/781.html

 

מרק ראמן 

 

 

 

מצרכים לציר יפני צמחוני:

 

קוביית אצת קומבו
1 כרישה חתוכה לעיגולים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3 כפות ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות
5 פטריות שיטאקי מיובשות
1/2 כוס סאקה לבישול
רוטב סויה

מאדים את הבצל והכרישה בסיר, מבלי להוסיף שמן, ונותנים להם להתאדות למשך 5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר המגורר ומערבבים. משרים את אצת הקומבו והפטריות בליטר מים, ומוסיפים אותם לסיר, כשמוודאים שלא נכנס לסיר גם חול.
מוסיפים עוד 3 וחצי כוסות מים, ואת הסאקה, ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים להבה, ומבשלים עד לצמצום הכמות בחצי. מסננים את המוצקים ומתקנים תיבול בעזרת רוטב סויה. ניתן לשמור בהקפאה ולהפשיר מנות לפי הצורך.

מצרכים למרק ראמן צמחוני:
חבילת אטריות ראמן/אודון/סומן/סובה
כף מיסו בהיר
2 כוסות מהציר הצמחוני
1 ביצה קשה
חופן עלי תרד
4 צנוניות פרוסות
חופן נבטי שעועית
בצל ירוק חתוך לרצועות דקות

פורסים את הצנוניות לעיגולים וחולטים אותן בסיר עם מי מלח רותחים, למשך 3 דקות. מוציאים ומבשלים בסיר את אטריות הראמן עד שהן נעימות לנגיסה. מסננים ושוטפים. מביאים את הציר לרתיחה ומערבבים לתוך הציר את המיסו. מוזגים אותו לצלחת מרק אישית, שמים את האטריות ומעליהן את הנבטים. מסדרים מסביב את הביצה הקשה, עלי התרד והצנוניות שחלטנו. ומפזרים מעל בצל ירוק.

מרק ראמן בשרי
בכדי להפוך את הציר לבשרי, מוסיפים אליו גרונות ועצמות עוף, אותם צולים לפני הכנת המרק בתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 25 דקות. מבשלים את המרק כמתואר במתכון, ובסוף ההכנה, לאחר הסינון מוסיפים 1/2 כפית אבקת דאשי וכפית סוכר.
להכנת המרק, חותכים חזה עוף לחצי, מנקים משומן ומתבלים אותו ברוטב סויה. מחממים מעט שמן במחבת וצולים את העוף 5 דקות בכל צד. בודקים על ידי חתך במרכז האם הוא לבן ומוכן, ופורסים לרצועות לרוחב (לא עד הסוף). שמים את העוף על אטריות הראמן שבישלנו כמו קודם, ומסביבם את שאר הרכיבים. ניתן להוסיף ולהחסיר רכיבים לפי הטעם האישי.

 

 

 

 

 מיי קרוב" אטריות אורז פריכות עם נתחוני עוף וביצים.

 

 

מרכיבים:
* 5 ביצים
* 2 כפות רוטב סויה
* 1/4 כוס חומץ אורז
* 2 כפות סוכר חום
* 2 כפות קטשופ
* פלפל שחור לפי הטעם
* 1/2 כוס של החלק הלבן של בצל ירוק, קצוץ דק מאוד
* 1 כף שום כתוש
* 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא הכרחי)
* 1/4 כוס שמן חמניות או קנולה
* 250 גר' חזה עוף לאחר השרייה של שעתיים לפחות בקורנפלור וחלבון ביצה, חתוך לרצועות דקות
* 1 כוס נבטים סיניים
* 1/2 1 כוסות שמן קנולה או סויה
* 200 גר' אטריות אורז ורמיצ'ילי (שערות אורז)

* לקישוט:
* כוס כוסברה קצוצה
* גרידת קליפת חצי לימון או ליים

הוראות הכנה:

1. טורפים קלות את הביצים בקערה קטנה ושמים בצד.

2. בקערה אחרת מערבבים את המלח, רוטב הסויה, החומץ, הסוכר והקטשופ. שמים בצד.

3. בווק או במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים-מבשלים את הבצל הקצוץ, השום והפלפל הירוק החריף תוך בחישה מתמדת לזמן קצרצר.

4. מוסיפים את העוף לווק, צורבים ללא הזזה במשך כדקה, הופכים את העוף לצידו השני ומקפיצים אותו עד שהוא מוכן. מוסיפים את הביצים הטרופות ובוחשים. מוסיפים את תערובת רוטב הסויה וכמות יפה של פלפל שחור. מבשלים בשיטת הטיגון- ערבוב עד שהביצים מתייצבות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהתערובת יבשה.

5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הנבטים. מסירים מהאש ומכסים מיד. ניתן להכין את המאכל עד לשלב הזה מראש.

6. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה, על אש בינונית. בודקים את השמן: אם חתיכת אטרייה תופחת מיד כששמים אותה בשמן, השמן מוכן. מטגנים את האטריות חופנים- חופנים במשך כמה שניות, עד שהאטריות תופחות. מוציאים את האטריות בכף מחוררת ומייבשים על מגבת נייר.

7. שוטפים היטב את עשבי התיבול וקוצצים דק.

8. זמן קצר לפני ההגשה מניחים את תערובת העוף החמימה על האטריות ומקשטים בעשבי התיבול ובקליפת הלימון. מגישים מיד.

 

 

* 5 ביצים
* 2 כפות רוטב סויה
* 1/4 כוס חומץ אורז
* 2 כפות סוכר חום
* 2 כפות קטשופ
* פלפל שחור לפי הטעם
* 1/2 כוס של החלק הלבן של בצל ירוק, קצוץ דק מאוד
* 1 כף שום כתוש
* 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא הכרחי)
* 1/4 כוס שמן חמניות או קנולה
* 250 גר' חזה עוף לאחר השרייה של שעתיים לפחות בקורנפלור וחלבון ביצה, חתוך לרצועות דקות
* 1 כוס נבטים סיניים
* 1/2 1 כוסות שמן קנולה או סויה
* 200 גר' אטריות אורז ורמיצ'ילי (שערות אורז)

* לקישוט:
* כוס כוסברה קצוצה
* גרידת קליפת חצי לימון או ליים

הוראות הכנה:

1. טורפים קלות את הביצים בקערה קטנה ושמים בצד.

2. בקערה אחרת מערבבים את המלח, רוטב הסויה, החומץ, הסוכר והקטשופ. שמים בצד.

3. בווק או במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים-מבשלים את הבצל הקצוץ, השום והפלפל הירוק החריף תוך בחישה מתמדת לזמן קצרצר.

4. מוסיפים את העוף לווק, צורבים ללא הזזה במשך כדקה, הופכים את העוף לצידו השני ומקפיצים אותו עד שהוא מוכן. מוסיפים את הביצים הטרופות ובוחשים. מוסיפים את תערובת רוטב הסויה וכמות יפה של פלפל שחור. מבשלים בשיטת הטיגון- ערבוב עד שהביצים מתייצבות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהתערובת יבשה.

5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הנבטים. מסירים מהאש ומכסים מיד. ניתן להכין את המאכל עד לשלב הזה מראש.

6. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה, על אש בינונית. בודקים את השמן: אם חתיכת אטרייה תופחת מיד כששמים אותה בשמן, השמן מוכן. מטגנים את האטריות חופנים- חופנים במשך כמה שניות, עד שהאטריות תופחות. מוציאים את האטריות בכף מחוררת ומייבשים על מגבת נייר.

7. שוטפים היטב את עשבי התיבול וקוצצים דק.

8. זמן קצר לפני ההגשה מניחים את תערובת העוף החמימה על האטריות ומקשטים בעשבי התיבול ובקליפת הלימון. מגישים מיד.

 מתכון של צ'ינג הו האונג לאטריות אורז