0 סל קניות

מכולת אסיאתית 

    OOnLinee מוצרי מזון וקולטורה אסיאתיים

מבצע אצה: 25% הנחה על סוגי אצות נורי שבמבצע
מבצע אורז: 25% על סוגי האורז לסושי שבמבצע

ניתן להגיע לחנות ולרכוש משם ישירות

החנות ברח' מוהליבר 16 בפ"ת

איך להכין סושי

 

איך להכין סושי בבית.
אי אפשר כלל להתווכח עם העובדה, כי סושי, המאכל היפני אשר אהוב כמעט על כל אדם ואדם על פני כדור הארץ, אוכל בשר, צמחוני וטבעוני כאחד, הינו מאכל טעים ומיוחד ביותר, ועם המתכון הנכון או הסדנא המתאימה גם די קל ופשוט להכין אותו.
משום כך, באמצעות ידיעה מראש של המרכיבים אשר באמצעותם מכינים סושי, כולל קריאה ויישום של מתכון להכנת סושי כזה או אחר – כל אוהב סושי יידע בדיוק כיצד להכין את המאכל היפני הטעים, הבריא והמשביע.
במאמר זה נסביר איך להכין סושי.


כל מה שצריך לדעת על איך להכין סושי.
תהליך הכנת סושי איכותי וברמה גבוהה, כלל לא יכול לבוא לידי ביטוי ולהתממש ללא קנייה מקדימה ושימוש בכל המוצרים והמרכיבים ההכרחיים בעבור הכנת סושי. במילים אחרות, אדם אשר מעוניין לדעת איך להכין סושי, צריך קודם כל להשיג ולרכוש את מרכיבי הסושי ההכרחיים והחיוניים הבאים: פירות ים ודגים (ובעיקר דגים נאים וטריים). בין כל אותם דגים ניתן למצוא סלמון, טונה ועוד. מבחינת כל מה שנוגע לפירות ים, יש לקנות חסילונים, דיונונים ועוד) / אורז (או יותר נכון אורז עגול אשר מתובל עם חומץ אורז ומקורר בהליך מיוחד) / אצות נורי וירקות כמו צנון כבוש, אבוקדו, מלפפון ועוד.
   

אם כך, כיצד מכינים סושי בפועל?

2 כוסות 
אורז
לכל כוס אורז יש להוסיף כוס ורבע-כוס וחצי  מים, לא רתוחים, טמפ' החדר.
קובית קומבו
אחת, 3 על 3 ס"מ


להכנת תערובת התיבול לאורז של הסושי:
המלצה: להכין כמות גדולה של רוטב תיבול שישמש אותנו לזמן ארוך בכל פעם שנרצה להכין סושי.
על כוס  חומץ אורז
שליש כוס סוכר
כפית וחצי כפיות מלח
(אפשרות נוספת היא לקנות תחמיץ מוכן לסושי החוסך הכנת החומץ אורז עם הסוכר והמלח)


שמים את האורז בקערה גדולה, משפשפים את הגרגירים תוך כדי שטיפה מספר פעמים עד שהמים נקיים מעמילן.  את האורז, המים והאצת קומבו  מניחים בסיר ומביאים לכדי רתיחה. בשלב זה מסירים את אצת הקומבו וממשיכים לבשל את האורז על אש קטנה עם מכסה סגור כעשרים דקות. לאחר הבישול סוגרים את הגז ומניחים לאורז לנוח במכסה סגור כעשר דקות.
במקביל, מכינים את תערובת התיבול של האורז לסושי ומחממים  (לא להרתיח) את החומץ אורז, המלח והסוכר עד להמסת הסוכר.
את האורז יש להעביר לקערה גדולה ושטוחה כמה שאפשר (מומלצת קערת עץ ולעולם לא לקרר את האורז בקערת מתכת מכל סוג שהוא).
על האורז החם שופכים את רוטב התיבול של האורז בהדרגה תוך כדי בחישה בעדינות בכף עץ.
כמות תערובת התיבול לסושי על האורז היא לפי הטעם האישי (האורז צריך להיות מאוד עדין, לא חמוץ מידי, כדי לא להאפיל על טעמם של החומרים למילוי וצריך לזכור גם את המליחות העזה של הסויה שמספקת טעם חזק לכשעצמה).
מומלץ מאוד לקרר את האורז בעזרת מאוורר תוך כדי ערבוב כל מספר דקות עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר.



לכל המרכיבים להכנת סושי