0 סל קניות

מכולת אסיאתית 

    OOnLinee מוצרי מזון וקולטורה אסיאתיים

מבצע אצה: 25% הנחה על סוגי אצות נורי שבמבצע
מבצע אורז: 25% על סוגי האורז לסושי שבמבצע

ניתן להגיע לחנות ולרכוש משם ישירות

החנות ברח' מוהליבר 16 בפ"ת

איך להכין נודלס

 

איך להכין להכין נודלס בבית: אף אחד לא יכול באמת להתכחש לעובדה, כי מאכלים מובהקים מן המטבח האסיאתי הפכו לחלק בלתי נפרד ממטבחים של אינספור אנשים, הן בארץ והן בעולם. במילים אחרות, היום, מאכלים 'אסיאתיים' ייחודיים, טעימים, בריאים וקלילים כמו סושי, נודלס ועוד, הינם הכוכבים האמיתיים של מטבחים רבים. יחד עם זאת, על מנת לטעום, להרגיש וליהנות מהם באמת, יש לדעת בדיוק איך להכין אותם. לכן, יותר ויותר אנשים רוצים לדעת בדיוק איך להכין נודלס, אחד מן המאכלים הפופולאריים והאהובים ביותר מן המטבח האסיאתי. במסגרת מאמר זה נספר ונסביר כל מה שצריך לדעת על תהליך הכנת הנודלס.

לקניית כל המרכיבים להכנת נודלס הקלק כאן

כל מה שצריך לדעת על איך להכין נודלס ועוד כידוע, נודלס (ובאנגלית Noodles) הינם רצועות ארוכות, דקיקות וטעימות במיוחד אשר לרוב עשויות מקמח ומים. בנוסף, ישנם סוגים נוספים של אטריות וביניהם אטריות ביצים (עשויות מקמח, מים וביצים), וגם אטריות בטעמי ירקות כמו תרד, גזר, עגבניות ודלעת.
יש סוגים נוספים של אטריות כמו אטריות האורז המככבות בתפריט התאילנדי בעיקר במתכון הפאד תאי, פאד-תאי הוא מאכל נפוץ מאוד בתאילנד וסימני הזיהוי המובהקים שלו הן האטריות אורז, הבוטנים הקצוצים, הכוסברה וחצאי הלימון המוגשים בצד.
סוג אטריות נוסף הוא אטריות השעועית המכונות גם אטריות זכוכית או אטריות פורצלן, אלו אטריות העשויות משעועית מונג הנפוצה מאוד באסיה ומים, אטריות נהדרות לשוחרי האוכל נטול הגלוטן, אלו האטריות שמאוד קל להכין, פשוט משרים אותן במי ברז כשעה ואז אפשר להכין מהן סלטים (בעיקר סלטים מזוהים עם טעמים חזקים של לימון, צ'ילי, כוסברה, בוטנים ושום), אפשר להקפיץ אותן בווק (הן גם מפרישות עמילן מה שמסמיך את הרוטב) ואפשר למלא בהם את הספרינג רול הקלאסי (דפי אורז ממולאים).

בל נשכח כמובן את האטריות היפניות, האודון, הראמן והסובה.

אז איך להכין נודלס בבית : מתכון בסיסי לאטריות בסיסיות (ביצים או מקמח חיטה) יש להרתיח מים בסיר, וכשהמים רותחים להוסיף את האטריות (זמן בישול של 3 דקות במים הרותחים) לסנן והן מוכנות להקפצה.

איך לעבוד עם הווק: ווק הוא כלי נהדר להכנה של אוכל מרהיב ומלא טעמים בזמן קצר מאוד, התנאי ההכרחי לריקוד מוצלח עם הווק הוא להכין את כל המצרכים בצד כדי שנוכל להשתמש בהם בזמן ההקפצה מבלי להעצר לשם חיתוך נוסף או מרינדה וכדומה.
אז מה צריך להיות מוכן:
1. האטריות במסננת אחרי בישול.
2. ירקות חתוכים, המלצה שלי, כמות ירקות לא גדולה, שיהיה איזון בן כמות הירקות לעומת האטריות והעוף, 1/3 לכל קטגוריה (עוף, אטריות, ירקות). דבר נוסף חשוב, לא יותר מידי סוגי ירקות עד 4-5 סוגים, שיהיה אפשר להרגיש כל ירק וירק, את הפטריות,  את השעועית הירוקה, את הכרוב וכדומה ולא ליצור ערבוביה של יותר מידי סוגי ירקות.
3. עוף - חזה עוף , פרפר, שניצל וכדומה יש לחתוך לרצועות או קוביות. כדי ליצור עוף רך ונימוח יש לשים את קוביות/רצועות העוף בקערה להוסיף מעט קורנפלור וחלבון ביצה. הקורנפלור אוטם את העוף ושומר על המיצים  שבתוכו, החלבון ביצה מרכך ומלחח את העוף. אפשר לעשות את זה כחצי שעה לפני ההקפצה, נפלא עוד יותר יהיה להשרות את העוף ללילה שלם.
4. השילוש המקודש, והכוונה לצ'ילי, שום וג'ינג'ר טרי.  בצ'ילי הכוונה היא לצ'ילי טרי קצוץ או שמן צ'ילי שוהוא מוצר נפוץ מאוד במטבח האסייאתי, תמיד שומר על טעם מרענן של צ'ילי וחריפות טובה. לגבי השום, כמובן שמדובר בשום טרי, ההמלצה היא למעוך אותו בעזרת סכין ואז לקצוץ, ואת הג'ינג'ר הטרי לפרוס לפרוסות דקות.

ההקפצה: מחממים את הווק על אש גבוהה עד שהוא מעשן קמעה, מוסיפים לו שמן (שמן אורז מומלץ, עמיד בטמפ' גבוהה), לשמן זורקים מעט שום, ג'ינג'ר וצ'ילי, ומיד אח"כ מנערים את נתחוני העוף מהמירנדה ומוסיפים לווק, נותנים לעוף להיצרב מבלי להזיז את הנתחונים כדקה ואז להפוך ולסגור את העוף בצד השני. לאחר מכן להעביר את העוף לקערה.
חוזרים לווק, מוסיפים מעט שמן במידת הצורך, שוב השילוש המקודש ואז את הירקות, מהירק הקשה יותר לרך, הקפצה של דקותיים, זה הזמן לעבוד על התיבול, דבר ראשון הוא המלח, הווה אומר הסויה לבישול הכהה והבהירה (הסויה שנועדה לסושי או לסלטים לא מתאימה לבישול, היא יקרה יותר ולא מורגשת או נותנת צבע בבישול).
2 סוגי הסויה הללו הן בסיסיות במזווה האסייאתי ונותנות את הטעם לכל בישול. את הסויה הכהה יש להוסיף בזהירות , חצי כפית עד כפית, זו הסויה האחראית על המליחות והצבע של התבשיל, הסויה הבהירה היא תמצית מרוכזת של טעמי הסויה, ולכל תבשיל יש להוסיף את שתיהן ביחס של על כל כפית סויה כהה 4-5 כפיות של סויה בהירה, טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד.
עכשיו אפשר להוסיף את הרטבים שמתחשק לנו להקפצה, זה יכול להיות צ'ילי או הוי סטיר, מחית הוי סין, שעועית שחורה,  טרייאקי, סויה מתוקה ועוד ועוד.... בהתאם לטעם האישי.
במידה והרוטב סמיך מידי, תמיד טוב שיש בצד מעט מיים רותחים שאותן אפשר להוסיף לווק, זה יוצר תסיסה המאדה את הירקות ומדללת את הרוטב.
לירקות עם הרטבים אנו מוסיפים את האטריות המסוננות, מערבבים היטב ומוסיפים גם את העוף המחכה בקערה, מערבבים את הכל היטב,  אפשר להוסיף כמה טיפות של שמן שומשום. סוגרים את הגז, מוזגים לקערות, מוסיפים שבבי בצל ירוק/כוסברה/בוטנים/בזיליקום(בזיליקום תאילנדי קשה למצוא, אפשר להשתמש בבזילקום הקיים), לבחירתכם האישית ומגישים.

DONE.